Wilt u een beleggingspand kopen en een deel van de koopsom financieren? Vastgoed financieren is de laatste jaren steeds interessanter geworden. Steeds meer particulieren kiezen ervoor om meer rendement uit hun spaargeld te halen. Er wordt minder gespaard en er wordt bewust belegd in vastgoed. In dit artikel vertellen wij u in het kort waar u rekening mee moet houden.
Heeft u een beleggingspand op het oog? Dan kunt u de aankoop daarvan deels financieren. Er wordt gekeken naar het type pand dat u wilt aankopen. Weet u nog niet welk beleggingspand u wilt kopen? Kijk dan eens naar ons actuele vastgoed aanbod.
Wilt u een bedrijfspand of een woning kopen? De huizenmarkt is op het moment krap. Er is schaarste en de woningprijzen stijgen. Verhuur van een pand als woning of appartement kan interessant zijn. Het type vastgoed, de locatie en de staat van onderhoud worden meegenomen in de financieringsaanvraag.
Vastgoed financieren per type vastgoed
Voor ieder type onroerend goed gelden andere financieringsvoorwaarden. Daarnaast kan vastgoed financieren bij veel verschillende aanbieders. Wat voor onroerend goed je met een beleggingspand hypotheek kunt financieren, verschilt per geldverstrekker.
Er wordt vaak onderscheidt gemaakt tussen residentieel onroerend goed en commercieel onroerend goed. Om een beleggingspand financiering af te sluiten heeft u minimaal 30% van de koopsom nodig aan eigen vermogen. Om te investeren in vastgoed om te beleggen is te allen tijde eigen inbreng en dus eigen geld nodig.
Woningen, appartementen, kamerverhuurpanden of studio’s zijn goed te financieren met een beleggingspand hypotheek. Financieringspartijen kunnen maximaal tot 85% van de waarde in verhuurde staat financieren.
Losstaande kantoorpanden, horecapanden, winkelpanden en garageboxen zijn ook financierbaar met een hypotheek voor beleggingspand. De maximale financieringssom is hier ca. 70% van de taxatiewaarde.
Indien het een pand betreft met goede kwalificaties (zoals een goede huurder, een goede locatie en een correct energielabel) zijn lagere rentepercentages te realiseren.
Verschillen in hypotheek voor beleggingspand per aanbieder
Ook de hypotheekvorm voor het financieren van vastgoed verschilt per geldverstrekker. Meestal gaat het om een lineaire- of annuïtaire hypotheek. Er is ook vaak een aflossingsvrij deel mogelijk. Het verschilt per aanbieder hoe hoog het percentage van de marktwaarde is dat je aflossingsvrij mag financieren met een beleggingspand hypotheek.
Aanbieders die een beleggingspand financieren
Er zijn verschillende geldverstrekkers die een beleggingspand hypotheek aanbieden. Vaak kan men beter terecht bij meer specialistische aanbieders dan bij de grootbanken zoals ING en Rabobank.
Daarnaast zijn er diverse aanbieders die zich onderscheiden op bijvoorbeeld het type vastgoed wat zij financieren. Sommige geldverstrekkers financieren alleen woningen, terwijl andere partijen tevens een bedrijfspand of een winkelpand financieren.
Met welke aanbieder vastgoed financieren
Ziet u door de bomen het bos niet meer en wilt u direct de meest geschikte partij om uw vastgoed te financieren? Doe een vrijblijvende financieringsaanvraag op ons platform. Wij zorgen ervoor dat uw aanvraag voor beleggingspand financiering bij de meest passende aanbieder terecht komt. U kunt ook altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.